بیماری کبدی میتواند ارثی باشد اما مشکلات کبدی همچنین ممکن است به خاطر عواملِ محیطیِ مختلفی مانند ویروسها، مصرف الکل و چاقی که به این عضو حیاتی آسیب میزنند، ایجاد شود.
با گذشت زمان عواملی که به کبد آسیب میرسانند، میتوانند منجر به زخم (سیروز) و در نهایت نارسایی کبد شوند که یک وضعیت تهدید کننده است.
۳ عامل خطر مهم و شایع در بروز آسیبهای کبدی عبارتند از:
چربی اضافی
چربی اضافی میتواند در سلولهای کبد جمع و منجر به بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) شود.
قند
کبد از یک نوع قند به نام فروکتوز برای تولید چربی استفاده میکند. شکر تصفیهشده باعث تجمع چربی در کبد خواهد شد. برخی مطالعات نشان میدهد که قند میتواند بهاندازه الکل برای کبد مضر باشد حتی اگر اضافه وزن نداشته باشید.
الکل
الکل یکی از عوامل مهم و خطرناک در ابتلا به کبد چرب، هپاتیت الکلی و سیروز کبدی است.